Slowstar – Slow Juicer Q&A
Q : Defya ailesi olarak siz Tribest’în tek yetkili ithalatçısı ve dağıtıcısı mısınız?
A : Defya Ailesi, Tribest marka tüm ürünlerin Türkiye ve Orta Asya tek yetkili ithalcisi ve dağıtıcısıdır.
Q : Tribest ürünleri nerede üretiliyor?
A : Tribest, California merkezli bir Amerikan firmasıdır ve ürünler Güney Kore’de üretilmektedir.
Q : Slowstar cold juicer satın aldığımda hangi parçalar çıkıyor?
A : Ana Gövde
Püre aparatı
100% BPA’sız Hazne ve Kapak
Q : Slow Juicing nedir?
A : Çiğneme, parçalama ve sıkma yöntemi ile yüksek ısı yaratmadan vitamin, mineral ve enzimleri koruyarak meyve ve sebzelerin suyunu posadan ayırma işlemine denir.
Q : Slow Juicing ile geleneksel katı meyve sebze sıkacaklarının arasındaki fark nedir?
A : Geleneksel katı meyve sebze sıkacakları santrifüj sistemi (hızla dönerek yer çekimi kanunları gereği posanın sıvıda ayrılma işlemi) ile çalıştıklarından yaratılan ısıdan dolayı enzim ve vitaminler canlı kalamaz. Yeşil yapraklı lifli sebzelerin suyunu tam olarak sıkamaz ve posada elzem olan sıvı besinler kalır.
Q : Slowstar teknik özellikleri nedir?
A : Ürün Adı: Tribest Slowstar SW-2020-F Gri & Siyah Soğuk Sıkım Meyve ve Sebze Sıkacağı
Stok Kodu: 009375710842
Barkod: SW-2020-F
Menşei: Güney Kore
Dakikadaki Devir Hızı (RPM) : 47
Motor Gücü Denkliği: 5,4 hp/beygir gücü
Sıkma Teknolojisi: Tek Dişli Dikey Öğütücü
Dişli: Ultem
Enerji Tüketimi: 200W
Voltaj Aralığı: 230V
Frekans Aralığı: 50Hz
Ölçüler: 19cm (E) x 46cm(Y) 22,5cm(D)
Ağırlık: 8,06 kg
Koli Ölçüsü: 55cm (E) x 32cm(Y) 29cm(D)
Koli Ağırlığı: 10,2 kg
Kablo Uzunluğu: 150cm
Q : Slowstar cold juicer ile neler yapabilirim?
A : Slowstar, yavaş sıkma mekanizması sayesinde, gıdaların besin değerlerini ve enzimlerini en yüksek düzeyde koruyarak sağlıklı meyve ve sebze suları sağlar. Püre aksesuarı ile gıdaların püre yapımı kolay ve basittir. Her türlü yiyeceğin püresini yapabileceği gibi, sorbet ve kabuklu yemiş ezmesi yapımını da sağlar.
Q : Garanti süresi nedir? Kapsamı nedir?
A : Tüm Tribest ürünlerin garanti süresi 2 yıldır. Bu hem motor hem de hazne için geçerlidir.
Q : Slowstar cold juiceri ne kadar süre çalıştırabilirim?
A : Slowstar cold juicerinizi tek seferde 15 dakikadan daha uzun çalıştırmayın, aksi takdirde motor aşırı ısınabilir ve arıza oluşabilir. Slowstar’ı tekrar çalıştırmadan önce lütfen 5 dakika bekleyin
Q : Juice ile Slow Juice arasındaki fark nedir?
A : Slow Juicing mekanızması aynı insan dişleri gibi gıdaları fazla ısı yaratmadan yavaş yavaş çiğneyerek parçalar ve posa ile sıvıyı ayırır. Slow juicerda ki posa geleneksel katı meyve sebze sıkacaklarına göre çok daha kurudur çünkü liflerin içindeki sıvıları dışarıya çıkarır.
Q : Juice ile smoothie arasındaki fark nedir?
A : Meyve veya sebzelerin posasından ayrılmış sıvı haline juice denir. Smoothie ise meyve ve sebzelerin, lifleri ile püre haline gelmiş sıvı formudur. Smoothie blenderda yapılır, juice ise değişik sıkacaklardan farklı kalitelerde elde edilebilinir.
Q : Slow Juicer ile Blender arasındaki fark nedir?
A : Blender da püre haline getirdiğiniz karışımı liflerinden ayırmak için tülbent den geçirip juice haline getirebilirsiniz. Ancak bu bir slow juice olmaz çünkü blender yavaş çiğneme yöntemi ile değil çok hızlı (dk/30.000rpm’e varan hız) parçalama yöntemi ile gıdaları püre haline getirir. Bundan dolayı enzim ve vitamin değerleri daha düşüktür
Q : Bildiğimiz her büfe de olan katı meyve sıkacağından farkı nedir?
A : Slow juicer, lifi meyve veya sebzeleri özel tasarımlı dişlileri ile posasından ayırır. Sessiz ve yavaş çalışırlar. Yapraklı yeşillikler, buğday çimi ve yumuşak meyveler hazırlamak için idealdir.
Büfelerdeki katı meyve sıkacakları meyve ve sebzeleri sayısız bıçakla keser. Bu kestiği parçaları santrifüj sistemi ile suyundan hızla ayırır. Genellikle daha gürültülü olup yeşillikleri ve çilek gibi yumuşak meyveleri sıkmak konusunda başarılı değildirler.
Q : Yatay ve Dikey slowjuicer arasındaki fark nedir?
A : Tüm slowjuicerlar aynı işlemi yapabilir ancak Dikey slowjuicer, hem meyveler hem de sebzeler için ideal bir meyve suyu makinesidir. Yatay slowjuicer ise yapraklı sebzeler, ıspanak veya buğday çimi gibi sebzeleri sıkmak için idealdir.
Dikey slowjuicerlarda, özellikle kereviz veya yapraklı sebzeler gibi yüksek lifli yiyeceklerin kesilmesi gerekir aksi takdirde tıkanmaya neden olabilir. Yatay slowjuicer’sa ise ile sebzeleri koymadan önce doğramanıza gerek yoktur ve çok daha az tıkanma yapar.
Dikey slowjuicerlar kompakt bir tasarıma sahiptirler yatay slowjuicerlara göre mutfağınızda daha az yer kaplar.
Q : Slowstar slow juicer niye bu kadar ağır?
A : Slowstar slow juiceriniz çok güçlü bir makine olduğundan büyük bir motoru ve ağır basan demir aksamları vardır.
Q : Slowstar slow juicer sesli mi çalışır?
A : Slowstar slow Juicer motoru son derece sessiz çalışma özelliğine sahiptir, makine çalışırken gıdaları çiğneme sesi duyulur.
Q : Slowstar slow juicer nereye yerleştirmeliyim?
A : Slowstar düz bir yüzey üzerinde arkasında boşluk kalacak şekilde çalıştırılmalıdır.
Q : Ticari kullanıma uygun mudur?
A : Slowstar ev tipi modelidir. Ancak birçok kafe ve restoranda kullanılmaktadır. 30 dakika çalıştırdıktan sonra 10 dakika motoru dinlendirmek gerekir.
Q : Basınç Tıpası ne işe yarar?
A : Sıkma Haznesinin altındaki posa çıkışı deliğinde bulunan silikon Basınç Tıpası, sıvıları tutar ve basınç uygulayarak sıkılan gıdanın posasının posa kabına dökülmesini sağlar. Tıpa düzgün takılmadığı taktirde damlama yapıp motora zarar verebilir.
Q : Püre aparatı ne işe yarar?
A : Slowstar ile gelen Püre Aparatı ile püre, bebek maması, sorbeler, yemiş ezmeleri ve soslar gibi birçok tarifi yapabilirsiniz.
Q : Ultem plastik nedir?
A : Polieterimid veya PEI malzemeden yapılan, yüksek mekanik dayanıma ve sertliğe sahiptir. Ultem malzemeden yapılmıştır ve diğer yavaş sıkacaklarda kullanılan ucuz plastik malzemeden 8 kat daha güçlüdür.
Q : Meyve/sebze suyu miktarı çok az çıkıyor, Neden?
A : Her bir gıda tazelik durumuna bağlı olarak farklı miktarda su oluşturur. Mevsiminde alınmış bir meyve ile soğuk hava deposunda bekletilen meyve aynı oranda sıvıya sahip değildir. Basınç Tıpasının doğru takıldığını kontrol edin
Q : Posa çok ıslak kalıyor, niye?
A : Posa ıslak geliyorsa basınç tıpasının doğru takıldığını kontrol ediniz.
Q : Makinam çalışırken niye sürtünme sesi çıkarıyor?
A : Slowstar Çalışırken bazı sesler çıkartabilir, bunlar normaldir. Duoblade Çift Bıçakların öğütmesi sürtünme sesi benzer sesler çıkarabilir.
Q : Duoblade™ Çift Bıçaklı Doğrayıcı ne demek?
A : Duoblade™, Slowstarın patentli çift taraflı doğrayıcı dişlisidir. Tek bir döngüde ürünleri iki kez keserek daha hızlı bir şekilde sıkma işlemini bitirmenizi sağlar. Bu sayede sıkma sırasında sıkışma oluşmaz ve daha az posalı, daha kaliteli meyve/sebze suyu elde edilir. Duoblade™ Çift Bıçaklı Doğrayıcı, tek bıçaklı doğrayıcının yaptığı işin iki katını yapar.
Q : Sebze ve meyveleri sıkarken makina da tıkanma olur mu?
A : Slowstar’ın güçlü 200 Watt motoru ve 3 aşamalı hız düşürme sistemi, diğer yavaş sıkacaklardan 2-4 kere daha fazla ezme gücü olan 9,4 hp/beygir gücüne eşit tork üreterek, işlem sırasında sıkışma olmasına engel olur. Önlem olarak gıdaları 3cm boyutunda keserek sıkmanızı öneririz.
Q : Sebze ve meyveleri sıkarken makine sıkışma olursa ne yapmalıyım?
A : Sıkışma olduğu taktirde aç/kapa düğmesini geriye doğru 2-3 saniye basılı tutarak dişlinin ters yönde çalışıp liflerden kurtulmasını sağlayın. Gerekirse Doublade Çift Bıçaklı Doğrayıcı veya Doğrayıcı Yuvasına sıkışmış olan meyve veya sebzeleri temizleyin.
Q : Sıkılan karışımlar ne kadar süre de tüketilmelidir?
A : Tabii ki sıkılır sıkılmaz tüketmek en iyisidir ancak hayatın temposu sıktığımız içeceğimizi saatler hatta günler sonra tüketmemizi gerektirebilir. Slowstar Duoblade™ çift bıçaklı Öğütücü mekanizması sayesinde enzimler daha uzun süre canlı kalır. Bu saklama süresi boyunca içeceğin hava ile teması mümkün olduğunca engellenmelidir.
Q : Slowstar slowjuicerin besleme kanalı niye bu kadar dar?
A : Slowstar son derece güçlü bir motora sahiptir. Parmaklarınızı dişlilere kaptırmanız durumunda geriye dönüşü olmayan riskler yaratır. Güvenlik nedeni ile hem kullanıcıları hem de çocukları korumak adına dar yapılmıştır.
Q : Meyve / Sebzeleri sıkarken itme çubuğunu kullanmak zorunda mıyım?
A : Gıdayı aşağı doğru itmek için itme çubuğunu kullanın. Sıkıcıya yabancı madde sokmak makinin bazı parçalarına zarar verebilir, yaralanmaya veya kazaya yol açabilir.
Q : Badem Sütü yapabilir mi?
A : Kolaylıkla yapabilirsiniz ? 1 ölçü bademi istediğiniz yoğunluğa göre 2-4 ölçü su ile sıkma haznesinde sıkın. Bademleri öncesinde 8 saat suda bekletmenizi öneririz. Bademleri 5-10’ar adet ve eşdeğer su ile besleme kanalına koymanızı öneririz.
Q : Hindistan Cevizi Sütü yapabilir mi?
A : Kolaylıkla yapabilirsiniz ? En iyi Hindistan cevizi sütü elde etmek için mümkün olan en taze malzemeleri kullanın. 1 ölçü taze kesilmiş ve kabuğu alınmış Hindistan cevizini istediğiniz yoğunluğa göre 2-4 ölçü su ile sıkma haznesinde sıkın. Hindistan Cevizini parçalara keserek besleme kanalına koymanızı öneririz. İtme çubuğu ile aşağı doğru bastırın.
Q : Kuruyemiş ezmesi yapar mı?
A : Slowstar ile gelen Püre Aparatı ile çok çeşitli kuruyemiş ezmeleri yapabilirsiniz. İstediğiniz kıvama göre püre aparatından birkaç kere geçirebilirsiniz.
Q : Pancar, havuç gibi sert köklü sebzeleri sıkarken nelere dikkat etmeliyiz?
A : Besleme kanalından sığacak ve sıkma haznesini tıkamayacak boyutta küçük 3cm’lık parçalar halinde kesilmiş gıdaları sıkmanızı öneririz. Gıdaları makinanın sıkma hızına uygun doldurmanızı öneririz, besleme kanalını aşırı doldurmamaya özen gösterin.
Q : Buğday çimi sıkabilir miyim?
A : Besleme kanalını aşırı doldurmadan yavaş yavaş sıkım yapmanızı öneririz. Buğday çimi sıkıldığında doğal olarak köpüren bir kimyasal içermektedir.
Su çıkışından köpük gelmeye başlarsa telaşlanmayın. Aşırı köpüklenmeyi önlemek için buğdaylarınızı buzlu suda bekletip soğuk sıkınız.
Q : Meyveleri nasıl sıkarım?
A : Meyveleri besleme kanalından kolayca geçmelerini sağlayacak büyüklükte kesin. Besleme kanalını fazla doldurmadan yavaş yavaş sıkın. Sert meyveleri kabukları ile sıkmak için ya organik alın ya da pestisitlerden temizlemek için karbonatlı su ile temizleyin. Makinanın sıkma hızını takip ederek besleme kanalını doldurursanız itme çubuğuna ihtiyaç duymadan meyveleri kolaylıkla sıkabilirsiniz.
Q : Üzüm ve Nar gibi çekirdekli meyveleri sıkabilir miyim?
A : Tabii ki sıkarsınız ama tek başlarına bu tür meyveler uzun süreli sıkılırsa çekirdekleri filtreye zarar verebilir. Önerimiz, tek başlarına sıkılacaksa az miktarda sıkmak çok fazla sıkılacaksa farklı bir meyve ile karıştırılıp çekirdeklerin filtreye yapışmasını engellemek.
Q : Kara Lahana, ıspanak, pazı gibi koyu yapraklıları sıkarken nelere dikkat etmeliyiz?
A : Çok lifli gıdaları sıkarken 3-5cm’lık parçalara keserek ve besleme kanalını fazla doldurmadan yavaş yavaş sıkın. Yeşillikleri sıkarken itme çubuğuna ihtiyacınız olacaktır.
Q : Dondurma ve Sorbet yapar mı?
A : Kolaylıkla yapabilirsiniz ? Bunun için donuk meyveye ihtiyacınız var. Püre aparatını taktıktan sonra dondurmanızı yapmaya başlayabilirsiniz. Makinanın sıkma hızını takip ederek besleme kanalını donuk meyvelerinizle doldurursanız itme çubuğuna ihtiyaç duymadan dondurmanızı elde edersiniz.
Q : Kereviz sapı gibi çok lifli yeşil sebzeleri sıkarken tıkanma yapar mı?
A : Kereviz sapı gibi çok lifli gıdaları sıkarken 3-5cm’lık parçalara keserek ve besleme kanalını fazla doldurmadan yavaş yavaş sıkın. Yeşillikleri sıkarken itme çubuğuna ihtiyacınız olacaktır. Sıkışma olduğu taktirde aç/kapa düğmesini geriye doğru 3-5 saniye basılı tutarak dişlilerin ters yönde çalışıp liflerden kurtulmasını sağlayın
Q : Narenciye sıkabilirmiyim ?
A : Kolaylık sıkabilirsiniz ? Hazneye rahatlıkla sığabilecek şekilde kesin. En iyi meyve suyunu elde etmek için mümkün olan en taze malzemeleri kullanın.
Q : Slowstar sıkacağımı nasıl temizlerim?
A : Slowstar’ı çalıştırın ve içerde kalan posa artıklarını temizlemek için Sıkma Kanalına 1-2 bardak su döküp makineyi çalıştırın. Sökülen parçaları akan su altında temizleme fırçasını kullanarak temizleyin. Çelik bir fırça, aşındırıcı çözücüler ve sert temizlik maddeleri kullanmayın. Otomatik bulaşık makinesi veya bulaşık kurutucusu kullanmayın. Ana Gövdeyi su altında temizlemeyin, yumuşak, nemli bir bez/havlu ile silebilirsiniz. HİÇBİR ZAMAN makinenin ana gövdesinin içine su girmesine izin vermeyin.
Q : Bulaşık Makinasın da yıkayabilir miyim ?
A : Slowstar’ın hiçbir parçasını bulaşık makinasında yıkanmasını önermiyoruz.
Q : Türkiye’den aldığım Tribest slow juicer başka ülkelerde kullanabilir miyim?
A : İlgili ülkenin elektrik akımı Türkiye ile uyumluysa kullanılabilir ancak garanti kapsamı dışındadır.
Q : Türkiye’den aldığım Tribest slow juicer garantisi başka ülkelerde kullanırsam geçerli mi?
A : Türkiye’den almış olduğunuz Tribest slow juicer garantisi sadece Türkiye’de geçerlidir.
Q : Servis için nereye başvurmamız lazım?
A : Servis konusunda Defya Müşteri Hizmetleri sizlere yardımcı olacaktır. Haftanın 6 günü çalışma saatleri içerisinde Defya Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçebilirsiniz
Defya Müşteri Hizmetleri: [email protected] - 0212 299 29 39 / 0539 383 12 97
Q : Makine tamirinden anlarım, motoru açıp tamir etmeyi denemeli miyim?
A : Motoru kesinlikle açmayın. Tüm tamirin yetkili servis tarafından yapılması gerekmektedir aksı taktirde garantiyi geçersiz kılar.