Tam mevsiminde topladığınız/aldığınız üzümlerden uzun ömürlü pestil yaparak saklayabilirsiniz. Lezzeti, besleyiciliği ve aromatik özelliği ile kendine hayran bırakan üzüm pestilinin en özel tarifine Defya aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Üstelik Defya mutfağında hazırladığımız üzüm pestili glutensiz ve probiyotik özellikli. Özellikle enerjiye ihtiyaç duyan sporculara fonksiyonel bir atıştırmalık sunan tarifimizi denemek için hemen hazırlıklara başlayabilirsiniz. Sizin için hazırladığımız diğer başlıkları şöyle sıralayabiliriz:
Peki üzüm pestili nasıl yapılır? Öncelikle 1 kilogram beyaz ve kırmızı üzüme ihtiyacınız var. Ayrıca 2 çorba kaşığı glutensiz yulaf unu, aynı miktarda teff unu ve 1 su bardağı kadar probiyotik yoğurttan ayran kullanmalısınız. 1 avuç kadar susam ve ceviz de tarifte size eşlik etmeli. Neval Gördük imzalı özel tarifimizin yapımı çok kolay. Üzümleri katı meyve sıkacağı ile sıktıktan sonra bir tencerede kısık ateşte pişirmeniz gerekiyor. Unların topaklanmaması için karışımı süzgeçten geçirerek meyve suyunun üzerine dökmelisiniz. Yavaşça karıştırmaya kaynayana kadar devam etmelisiniz. Tüm malzemelerini eklediğiniz, kıvam alan karışımı kurutucu tepsilerine yerleştirirken, tepsi örtüsünün üzerine dökmelisiniz. 1 saat boyunca 75 derecede ilk işleme almalısınız. Devamında 48 derece sıcaklıkta 10 saat kurutmanız yeterli. Sonra pestiliniz hazır!
Üzüm pestili nasıl yapılır öğrenmek için tarifimizin videosundan hemen ilham alabilirsiniz:
Üzüm pestili nasıl yapılır incelerken birçok Defya ürününün işinizi kolaylaştırdığına şahit olabilirsiniz. Sıkacaklardan kurutuculara kadar çeşit çeşit yardımcı ile siz de mutfakta hayatı pratikleştirebilirsiniz.
Siz de Defya koleksiyonunda yer alan çeşit çeşit ev aleti yardımıyla evinizde rafine şekersiz, doğal üzüm pestilinin lezzetine varabilirsiniz. Üzüm pestilinin eşsiz faydalarını hayatınıza katabilirsiniz.
Birçok meyvenin suyunun yoğunlaştırılması ve kurutulması ile yapılan atıştırmalıklara pestil deniyor. Üzüm pestili ise adından da anlaşılacağı üzere yeşil veya kırmızı üzümden yapılan pestili işaret ediyor. Geleneksel bir işlem olan pestil yapımı, meyvenin doğal tadını, besin değerini ve özelliklerini korumanın en pratik yollarından biri. Eski yıllarda güneşte kurutulan üzüm pestili, günümüzde çevresel kirlilik ve şehir şartları gibi nedenlerle kurutucularda kolaylıkla yapılabiliyor. Kuru meyve olarak kategorize edebileceğimiz atıştırmalığın lif ve antioksidan yönünden zengin olması ise en önemli avantajı. Üzüm pestilinin faydaları nedeniyle lif bakımından cömert besinler tüketmek isteyenler ilk tercihlerinde ona yer veriyor. Ayrıca enerji ihtiyacını karşılamak, lezzetli ve besin değeri yüksek atıştırmalıklarla ara öğünler geçirmek isteyenler de yine üzüm pestilinin faydalarından yararlanıyor.
Akademik çalışmalar üzüm pestilinin faydalarını gözler önüne seriyor.
Üzüm pestilinin faydaları oldukça çok, ancak içeriğindeki şeker nedeniyle yoğun miktarda tüketimi faydadan çok zarar getirebiliyor. Kilo alımı, kan şekerinde yükselme gibi sorunlara yol açabilen atıştırmalığın ölçülü tüketilmesi önem arz ediyor. Dengeli ve çeşitli bir beslenme stili benimsemeli ve özel bir sağlık probleminiz varsa mutlaka hekiminize danışmalısınız.
Üzüm pestili nasıl yapılır sizlerle paylaştık. Ancak üzüm pestilinin faydalarını deneyimlemek ve mükemmel sonuç elde etmek için dikkat etmeniz gereken püf noktalar mevcut.
Üzüm pestili, üzüm meyvesinin yoğunlaştırılarak kurutulmasıyla elde edildiğinden besin değeri açısından zengin bir atıştırmalık. İşte yaklaşık 100 gram üzüm pestilinin temel besin değerleri:
Besin değerinin üzümün cinsine, üzüm pestiline ekleyeceğiniz yemiş ve tohumlara bağlı olarak değişeceğini aklınızda tutmalısınız. Lif, vitamin ve mineral içeriği ile sağlık için üzüm pestilinin faydaları fazla olsa da şeker oranı nedeniyle tüketiminin kısıtlı tutulması önem taşıyor.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.