Doğru Juicer Nasıl Seçilir?

Juicer

 

En iyi juicer, esasında ihtiyaçlarınızı en iyi karşılayan karşılayan juicerdır. Üç ana juicer türünü, bunların artıları ve eksilerini öğrenmek için bu yazımız bir rehber niteliğinde.

 


 

Juicer Türleri

 

Santrifüj Juicerlar

Santrifüjlü meyve ve sebze sıkacakları, hızla dönen bir sepet içinde küçük dişlerle ürünleri öğütür. Hazırlanan sebze veya meyve suyu daha sonra ince gözenekli bir elekten geçirilir. Bu yöntem hızlıdır ancak çok fazla köpük üretmeye eğilimlidir ve içeceğinizin oksitlenmesine neden olabilir. Santrifüjlü sıkacaklar, buğday çimi ve lahana gibi yüksek lifli yapraklı yeşilliklere kıyasla havuç, elma ve diğer sert meyve ve sebzelerin suyunu sıkarken en iyi sonucu verir. Çoğu santrifüjlü juicer hafiftir, kurulumu ve kullanımı kolaydır ve bulaşık makinesinde yıkanabilen çıkarılabilir parçalarla temizlenmesi kolaydır. Bu meyve sıkacakları hızlıdır ancak biraz gürültülü olabilir. Santrifüjlü juicerlar, genellikle meyve ve sebze suyu sıkmaya yeni başlayanlar için en uygun fiyatlı ve harika olanlardır.

 

Çiğneme Juicerları

Çiğneme sıkacakları, keskin metal dişli burguları kullanarak meyve ve sebzeleri “çiğnemeyi” taklit eder. Daha sonra bu posadan maksimum miktarda suyu sıkarlar, bu da yüksek verim ve çok az köpürme veya oksitlenme ile sonuçlanır. Bu yavaş sıkma tekniği, buğday çimi, ıspanak gibi yapraklı yeşilliklerin kolayca sıkılmasını sağlar. "Soğuk pres" meyve sıkacakları olarak da bilinen çiğneme sıkacakları ile sebze suyunuzu hazırlamak daha fazla zaman alır bu süreçte ısı ortaya çıkmaz. Bu yöntemin de daha fazla besin maddesini koruduğu düşünülmektedir. Bu meyve sıkacakları daha sessiz ve düşük uğultuda çalışır. Daha güçlü motorları olduğu için daha yüksek maliyetlidir ancak kuruyemiş ezmesi, bebek maması, şerbetler ve hatta makarna yapmak gibi ek özellikler sağlar.

 

Ezici Juicerlar

Bu juicer türü ürünleri çok küçük, çok ince parçacıklar halinde ezmek ve öğütmek için dönen ikiz dişliler kullanır. Dişliler daha sonra gıda parçalarından en fazla suyu iterek geride çok kuru posa ve yüksek kaliteli sebze suyu bırakır. Bu tür juicer özellikle doyurucu sebzeler ve yeşil yapraklı sebzeler için harikadır, ancak aynı zamanda yumuşak meyvelerden de bol miktarda meyve suyu alabilir. Çiğneme sıkacağı gibi, ezme sıkacağı da santrifüjlü bir meyve sıkacağından çok daha sessizdir, ancak buradaki greyder büyük ayak izi olabilir. Bu makinelerin çoğu daha büyüktür, bu da tezgahınızda daha fazla alana ihtiyaç duydukları anlamına gelir. Artı olarak bu juicer’ların çoğu, tohum ve kuruyemiş öğütmekten sebze doğramaya kadar birçok başka harika mutfak işini de yapabilir. Ancak maliyeti de diğerlerine göre daha yüksektir.

 

Bir Juicer Alırken Nelere Bakmalı?

Verim/Ürün Türü

Hangi tür juicerın sizin için olduğuna karar verirken düşünmeniz gereken ilk şey, ne sıklıkla ve ne tür sebze suyu yapmak istediğinizdir. Çiğneme juicerları yapraklı yeşillikler için en iyi sonucu verir ve yüksek miktarda kuru posa üretir, bu da daha az gıda israfı ve uzun vadede daha düşük maliyet anlamına gelir. Yalnızca meyve ve sert sebzelerin suyunu sıkacaksanız, yüksek kaliteli, daha ucuz bir santrifüjlü juicer en iyi seçeneğiniz olabilir.

 

Hız ve Gürültü

Juicerınızın ne kadar hızlı ve ne kadar yüksek sesle çalıştığı gibi özelliklerinin yaşam tarzınıza uygun olduğundan emin olun. Çiğneme juicerları, santrifüjlü juicerlardan çok daha sessizdir. Örneğin sabahları hızlıca bir içecek hazırlamak istiyoranız çiğneme sıkacakları daha yavaştır, bazı santrifüjlü meyve sıkacaklarıysa bir elmayı sadece 30 saniyede sıkabilir.

 

Kullanım Kolaylığı/Temizleme

Kurulumu, kullanımı, sökülmesi ve temizlenmesi basit olan juicerlar daha sık kullanılacaktır. Karmaşık juicerlar bir anda kullanılmamak üzere dolabın dibine indirilebilir. Bununla birlikte, fındık fıstık ezmesi, şerbetler veya bebek maması da yapan çok işlevli bir juicer istiyorsanız bunca emeğe değebilir. Juicer temizliği göz korkutucu olabilir, bu nedenle temizliği kolaylaştıran özel fırçalara sahip modelleri arayabilirsiniz, ayrıca bulaşık makinesinde yıkanabilir olanlar her zaman daha avantajlıdır.

 

Fiyat

Ne kadar yatırım yapmak istediğiniz ne sıklıkta meyve sebze suyu tükettiğinize ve ne tür içecek hazırlamak istediğinize bağlı olacaktır. Unutmamak gerekir ki daha düşük verim sağlayan juicerlar meyve ve sebzelere çok daha fazla harcama yapacağınız anlamına gelir. Pahalı juicer türleri ise yıllarca kaliteli meyve ve sebze suyu sıkmayı sağlamak için genellikle uzun bir garanti süresiyle gelir.

Sağlıklı beslenmenize yardımcı olacak ürünlerimizi yakından tanımak için Defya Ailesi Sağlıklı Yaşam Ürünlerini inceleyin.

Sağlıklı tarifler için tarif sayfamızı inceleyin.

Jucier İle Hazırlayabileceğiniz Bağışıklık Kuvvetlendiren 6 İçecek yazımızı görmek için buraya tıklayarak ulaşabiirsiniz.

Defya Ailesi Youtube kanalını takip ederek sağlıklı yaşam ürünlerimizi ve reçete videolarımızı izleyebilirsiniz.

 

Etiketler: defya
Kasım 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR