Makrobiyotik Beslenme İle Sağlıklı ve Dengeli Yaşamın Anahtarı

Makrobiyotik Beslenme İle Sağlıklı ve Dengeli Yaşamın Anahtarı

İyi yaşam, dengeli beslenme, kontrollü tüketim, özenli rutinler ile mümkün. Makrobiyotik beslenme, iyi yaşam hedefi ile geliştirilmiş ve wellbeing prensipleri ile donatılmış bir diyet tarzı. Yalnız sağlık sorunlu olanlar için değil, daha kaliteli bir yaşam arzu edenler için de kullanışlı olan makrobiyotik diyet, vücudun onarımına yardımcı olması ile ünlü. Makrobiyotik beslenme ile dengeli bir yaşama adım atmak için siz de yazımızdaki bilgilerden faydalanabilirsiniz. Ancak yazımızın tedavi maksadı taşımadığını unutmamalı ve sağlık sorunlarınız için doktorunuza danışmayı ihmal etmemelisiniz. Yazımız sadece bilgilendirme amaçlıdır. 

İşte makrobiyotik beslenme yazımızda bulacağınız detaylar: 

  • Sizleri iyi yaşama yardımcı olan pratik Defya mutfak aletleri ile tanıştırıyoruz. Makrobiyotik beslenme için ihtiyacınız olan gıdaları evinizde hazırlamak şimdi çok daha kolay!
  • Ardından makrobiyotik beslenme nedir noktasından yola çıkarak konuda derinleşeceğiz. 
  • Makrobiyotik diyetin faydalarına değindikten sonra, 
  • Makrobiyotik beslenmede neler yiyebileceğinize dair yol göstereceğiz. 
  • Makrobiyotik diyete nasıl başlanır bilmiyor ve adım atmakta zorlanıyorsanız önerilerimize kulak verebilirsiniz. 
  • Bu beslenme tarzının vücudumuza potansiyel etkilerini derleyerek yazımızı sonlandırıyoruz.  

Siz de farklı beslenme tarzları hakkında bilgilere yazılarımızdan ulaşabilirsiniz. Öneri, görüş ve deneyimlerinizi Defya Ailesi sosyal medya hesaplarından paylaşabilirsiniz. 



Defya Mutfak Aletleri ile Makrobiyotik Diyete Başlamak Çok Kolay

Dünyanın popüler markalarını tek ve yetkili Türkiye distribütörü kimliği ile tüketicilerle buluşturan Defya, makrobiyotik beslenmek isteyenlerin de tercihi. Beslenme tarzının gereksinimlerine uygun menülerin yapımını kolaylaştıran Defya ürünleri arasında taş değirmenler başı çekiyor. Tüm bakliyatların ve tam tahılların bolca tüketildiği makrobiyotik beslenme için evde dilediğiniz bakliyat ve yağsız tahıllardan un yapabilirsiniz. İşlenmiş, beyazlatılmış ekmeklere veda etmek istiyorsanız, hayatında yeni bir sayfa açacaksınız. Ürünler sayesinde siz de evde farklı unları dakikalar içinde çekebilirsiniz. Nohut, mercimek, fasulye unları yapabilir, evinizde makrobiyotik beslenmeye uygun, protein zengini ekmekler hazırlayabilirsiniz. İstediğiniz boyutta çekebileceğiniz bakliyat ve tam tahılları hamur işlerinde gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Komo markasının seçkin makineleri sayesinde katkı maddesi içermeyen, beyazlatılmamış, kepekli unları evde yapabilirsiniz. 

Üstelik Defya koleksiyonunda yer ana makrobiyotik beslenme dostu ürünler sadece değirmenlerle sınırlı değil. Süt tüketmek istemeyenlerin hayatını kolaylaştıran Soyabella bitki bazlı içecek makinesi ile yemişlerden, soya fasulyesinden evde içecekler hazırlamanız mümkün. Hem çiğ hem de hot fonksiyonu ile sıcak içecekler hazırlayan cihaz ile toniklerden çorbalara birçok farklı tarifi hayata geçirebilirsiniz. Görünümü su ısıtıcıyı hatırlatan cihaz, motorlu başlığa takılan iki farklı boyuttaki filtre ile beraber geliyor. Bu sayede içecekler başlık çıkarıldığı anda kendiliğinden süzülüyor, tülbent ile içecek süzme zahmeti geride kalıyor.

Defya Filizlendiriciler ile Kolayca Hazırlayabileceğiniz Makrobiyotik Tarifler

Bakliyat ve tohumların en besleyici halini hazırlamak için filizlendiriciler yeterli. Makrobiyotik beslenmenin temel kaynağı olan bakliyat ve tohumları çok daha besleyici hale getirmek için siz de filizlendirme yöntemi ile tanışmalısınız. Tohumlar için ideal nem oranını sağlayan ve süzülmelerine yardımcı olan özel tasarım ürünler arasında kavanozdan otomatik filizlendiriciye kadar çeşit çeşit model var. İşte kullanışlı makrobiyotik beslenme dostu modeller: 

  • Filizlendirme Kavanozu ile küçük tezgahlarda bile makro filizler yetiştirebilirsiniz. Hızlı, kolay ve ekonomik olan kavanoz, cam haznesi ve paslanmaz çelik süzgeçli kapağını porselen alt parça ile tamamlıyor. Jöleleşen tohumlar hariç tüm tohumlar için kullanabileceğiniz GEO kavanoz, şıklığı ve fonksiyonelliği ile filizlendirmenin en temel ürününü oluşturuyor. İçine koyacağınız tohumları nemlendirip kavanozu eğimli yerleştirmeniz yeterli. Besleyici filizler evinizde!
  • Tribest Freshlife Otomatik Sulamalı Filizlendirici ile mikro filiz hazırlamak çok kolay… Sulamayı bile otomatik yapan cihaz, geniş filizlendirme alanı sayesinde farklı tohumları bir arada yetiştirmenize imkan tanıyor. 30 dakikada bir 5 dakika boyunca sulama yapan makine için toprak da gerekmiyor. Tek yapmanız gereken içine su ve tepsisine su yerleştirmek. Gerisini Freshlife’a bırakın. 

Filizlendirici ürünlerimizin birbirleri ile karşılaştırılmasını içeren, ürünlerin avantajlarını ve farklı faydalarını detaylandıran videomuzdan faydalanabilirsiniz. 


 

 

Makrobiyotik Beslenme Nedir?

Makrobiyotik beslenme Uzak Doğu’daki ying-yang öğretisinden ilhamla tasarlanan bir beslenme rutini. Sadece bir beslenme tarzı değil, aslında felsefesi olan bir vizyonun ürünü. Dengenin esas olduğu makrobiyotik yeme alışkanlığında, sebze, bakliyat, tam tahıl ağırlıklı bir tüketim planı var. Bu bağlamda daha dengeli ve temel beslenme alışkanlıklarına uygun yemeyi hedefleyebilirsiniz. Makrobiyotik beslenme ile vücudun onarım mekanizmasının harekete geçirilebileceğine inanılıyor. 

Makrobiyotik Diyetin Faydaları Nelerdir?

Beslenme alışkanlıklarının yaygınlaşma ve popülerleşme hızı bilimsel çalışmaların onlara yetişme imkanını zorluyor. Makrobiyotik beslenmeye özel yapılmış, sağlık üzerinde etkilerini hedef alan çalışmalar bulmak henüz imkansız. Ancak büyük oranda vejetaryen olan bu beslenme şeklinin beklenen faydalarından söz edebiliriz. Örneğin sebzelerden zengin beslenme fitoöstrojen alımına yardımcı oluyor. Bu da meme kanseri riskinin azalmasını sağlayabiliyor. (Kaynak) Öte yandan makrobiyotik beslenme tarzının diyabet bakımından avantaj sağlayabileceği düşünülüyor. Şekerli gıdaların ve içeceklerin beslenmeden çıkarılması ve tam tahılın tüketilmesi ile kan şekeri dengesini sağlamak kolaylaşıyor. İşlenmiş gıdaların kısıtlanması da makrobiyotik diyetin sağlık üzerindeki faydalarını artırıyor. (Kaynak)

Makrobiyotik Beslenmede Neler Yenir?

Makrobiyotik beslenme planında sebze, yemiş, tam tahıl, bakliyat, bitki çayı, deniz ürünleri temeli oluşturuyor. Bu bağlamda turp, lahana, brokoli, havuç, kabak, pancar, mantar, tatlı patates, taze soğan, pırasa, karnabahar gibi birçok sebze tüketebilirsiniz. Maydanozdan sarımsağa farklı aromatikler ve yeşillikler de beslenme planında yer alıyor. Tüm bakliyatları makrobiyotik diyet çerçevesinde yiyebilirsiniz. Soya sosu, seitan, tempeh, tofu gibi Uzak Doğu mutfağında yaygın olan protein kaynaklarını kullanabilirsiniz. Bunun yanında deniz yosunları, çiğ yemişler ve çekirdekler de tüketiliyor. Tam tahılları (özellikle işlemden geçmemiş kahverengi pirinç, siyah kinoa gibi gıdaları) yiyebilirsiniz. Bu unlardan yapılan makarnaları makrobiyotik beslenmede kullanabilirsiniz. Susam ve zeytinyağı gibi sağlıklı yağları, bitki çaylarını, çorba ve haftada birkaç kez ile sınırlı olacak şekilde balıkları mutfağınıza getirebilirsiniz. 

Makrobiyotik beslenme için kısıtlanan tek gıda balık değil. Süt ürünleri, yumurta ve eti de nadiren yiyebilirsiniz. Beslenme planınızdan çıkaracağınız gıdalar ise patates, biber, domates, kafeinli gıdalar. Bunun yanında alkol, işlenmiş hazır gıdalar, asitli içecekler, şekerli gıdalar, tropikal meyveler tüketmemelisiniz.

Makrobiyotik Diyete Nasıl Başlanır?

Bir anda beslenme alışkanlığını değiştirmek oldukça zor. Üstelik bu yeni düzende yeterli besin öğelerini alabilmek derinlemesine bilgi gerektiriyor. Bu nedenle makrobiyotik diyete başlamadan önce mutlaka doktor ve diyetisyeninizden onay almalısınız. Buzdolabı ve kilerinizde köklü değişiklikler yapmanızı gerektirecek makrobiyotik diyet hakkında okumalar yapmalı ve tarifler araştırmalısınız. İyi yaşam odaklı, farklı beslenme biçimlerine uygun, bitkisel reçeteleri esas alan yüzlerce video ve tarifi Defya Ailesi Youtube hesabında ve tarif sayfasında bulabilirsiniz. 

Ayrıca makrobiyotik diyete başlamadan önce mutfağınızda yeteri kadar kullanışlı materyal olması gerekiyor. Örneğin paslanmaz çelik tencere, ahşap kesme tahtası, cam saklama kabı ve seramik fırın kapları olduğundan emin olmalısınız. Plastik gibi zararlı maddeleri mutfağınızdan uzaklaştırmanızda fayda var. Yalnızca bir beslenme şekli değil ayrıca doğa ile dengeyi esas alan bir felsefesi olan makrobiyotik yaşam biçimi için ilk adımları kolaylıkla atmanızı diliyoruz. 

Makrobiyotik Beslenmenin Vücudumuza Etkileri Nelerdir?

İşlenmiş, rafine şekerli ve hazır gıdaların azaldığı yeni beslenme şekli ile kilonuzu kontrol edebilirsiniz. Lifli tahıl ve sebzelerden zengin beslenerek zaman içinde diyabet, tansiyon ve kolesterol gibi sorunların hafiflediğini görebilirsiniz. Ancak makrobiyotik beslenmede esas olan dengenin kurulamama riski sorunları beraberinde getirebiliyor. Süt ve et ürünlerinin kısıtlanması dolayısıyla, bilinçli bir plan dahilinde beslenmezseniz protein, demir ve B12 vitamini eksikliği yaşayabilirsiniz. Ayrıca yeterince yeşillik tüketmemeniz durumunda kalsiyum eksikliği de baş gösterebiliyor. Bu nedenle mutlaka makrobiyotik beslenmede dengeli öğünlerin nasıl oluşturulacağını öğrenmek için diyetisyen desteği almalısınız. 


 
Etiketler: taş değirmen
Ekim 15, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR