Mutfak Şefi (Stand Mikser) Nedir?

Mutfak Şefi (Stand Mikser) Nedir?

Mutfak Şefi (Stand Mikser) Nedir?

Hamur yoğurma makineleri mutfak şefi veya stand mikser adıyla anılır. Geniş kasesi bulunan elektronik cihazlar, yoğurma ve çırpma aparatlarının hareketi sırasında sabit kalarak çalışıyor. Mutfak şefi, ağırlık merkezinin alt tarafta olması sayesinde edindiği sabitlik avantajı ile ağır hamurları bile kolaylıkla yoğuruyor. Homojen hamurlar, sulu karışımlar yapmanın sırrı olan cihazlar, hem pastane ve fırınların hem de ev ve kafelerin mutfak sırlarından biri. Vakit ve emek tasarrufu sağlayan mutfak şefi ürünlerini beraber keşfetmeye ne dersiniz?

• İlk olarak sizleri Avrupa’nın öncü markası Wilfa’nın Probaker Stand Mikser’i ile tanıştırıyoruz. Özelliklerine hayran kalacaksınız…

Ardından Mutfak şefi ne işe yarar sorusuna yanıt arıyor,

Hangi işlemler için ideal olduğundan bahsediyoruz.

Stand mikser kullanmanın avantajlarını derledikten sonra,

Satın alırken dikkat edilmesi gerekenler ile sizlere ipuçları veriyoruz.


İyi yaşam rehberiniz Defya Blog ile siz de mutfakta işlerinizi kolaylaştıracak ve hayat kalitenizi artıracak ürünleri kolaylıkla seçebilirsiniz.


Pratik ve Güçlü: Mutfak Şefi & Stand Mikserlerini Wilfa İle Keşfedin

Wilfa- Probaker 7 lt Stand Mikser Norveç Ulusal Aşçılık Ekibi iş birliği ile 5 yıl süren arge çalışmalarının eseri. Hem profesyonellerin hem de kendi mutfağının şefi olan ev kullanıcılarının gözdesi olan cihaz, 20 farklı hız ayarı ile avantaj sunuyor. 7 litre kase hacmi ve 5 kilogramlık hamur kapasitesi ürünü sıradan mutfak şeflerinden ayırıryo. Wilfa Probaker, karıştırma sırasında hem kasesinin hem de karıştırma aparatlarının hareket etmesi ile çok daha kısa sürede etkili sonuç vadediyor. Kase ile kanca arasındaki mesafe sadece 2 milimetre… Bu da daha etkili karıştırma, hızlı sonuç ve mükemmel hacim anlamına geliyor. Benzersiz yoğurma kancası, FlexiVISP esnek kenarlı çırpıcı aksesuarı ve tel çırpıcı aparatları ile omletten kremaya, sıvı hamurdan ekmeğe kadar çeşit çeşit mutfak işinde uzman. Yavaş çalışmaya başlayıp hızlanan karıştırma fonksiyonu ise hafif malzemelerin çevreye saçılmasına mani oluyor. Ayrıca DC motor ve diğer aksamları alt kısımda olduğu için çalışırken kesinlikle hareket etmiyor. Norveç’in en güvenilir gazetelerinden biri olan Dagbladet’in 2021 yılında yapılan testlerinden başarıyla geçen cihaz, “yılın en iyisi” ilan edildi. Buna ek olarak Kasım 2021’de Norveç’te Yılın Mutfak Ürünü ünvanınnın sahibi oldu.  Bir stand mikserden fazlası olan, mutfakların uzun ömürlü yardımcısı Probaker ile tanışın!

Mutfak Deneyiminizi Defya Stand Mikseriyle Güçlendirin!

Dünyaca ünlü markaların tek ve yetkili Türkiye distribütörü olan Defya, Blendtec markalı blender çeşitleri ve Tribest mutfak yardımcılarından şimdi de Norveç’in ünlü markası Wilfa’yı tüketicilerle buluşturuyor. Kahve ve mikser ürünleri ile ülkemizde beğeninize sunulan marka, minimalist İskandinav tarzının şık bir temsilcisi oluyor.

Mutfak Şefi Ne İşe Yarar?

Yemek hazırlama süreçlerinin birçok adımında görev alan mutfak şefi (stand mikser) ürünlerinin fonksiyonlarını örneklerle açıklayabiliriz:

Çift tel çırpıcı aksesuarını kullanarak hafif hamurları havalandırmak mümkün. Maksimum hacim vadeden çırpıcı ile sıvı karışımlara kıvam kazandırabilirsiniz. Örneğin kokteyl, krema ve omlet gibi sıvıları homojen hale getirebilirsiniz.

Esnek kenarlı çırpıcı başlık ile hafif malzemeleri karıştırırken silikon kazıyıcı yardımıyla spatula gerekmeden kaseyi sıyırabilirsiniz. Özellikle yapışkan hamurlarda bu başlık çok kullanışlı. Artık kek ve yumuşak kurabiye hamurlarını sıyırmak zahmet olmaktan çıkıyor.

Spiral hamur kancası, ağır (5 kg) hamurları dahi homojen hale getirmek için tasarlandı. Maksimum performans için minimum kase-kanca aralığı sunan cihaz, kazıma gerekmeden, hamurun tırmanmasını engelleyerek gluteni ortaya çıkarıyor. Ekmek hamurlarında, çörek ve poğaça yapımında işlere hız ve pratiklik katıyor.

Mutfak Şefi Hangi İşlemler İçin İdealdir?

Evinizde bir mutfak şefi varsa kek, poğaça, krema, omlet, mereng, ekmek yapmak zahmet olmaktan çıkıyor. Pürüzsüz, homojen karışımlar için çalışkan yardımcınız görev başında! Evde çavdar ekmeği yapmak, glutenli veya glutensiz hamurlar hazırlamak için cihazı kullanabilirsiniz. Buna ek olarak soslar hazırlamak, pasta kremalarına kıvam kazandırmak, mereng gibi yapımı zor karışımlara kıvam vermek, dilediğiniz sıvıyı çırpmak, homojenleştirmek için mutfak şefini tercih edebilirsiniz.

Tam bu noktada, Probaker’ı diğer ürünlerden ayırmak gerekiyor. Birçok “mutfak şefi” az miktardaki ürünü çırpmakta zorlanıyor. Bu nedenle kullanıcılar büyük porsiyonlar için cihazları tercih etmesi gerektiğini zannediyor. Oysa Probaker’ın minimum kanca-kase aralığı sayesinde içinde bir yumurtayı dahi çırpmak mümkün. Artık küçük porsiyonlar, az kişilik yemekler, soslar, kokteyller hatta omletler için bile mutfak şefini kullanabilirsiniz!

Mutfak Şefi (Stand Mikser) Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Mutfakta kalabalık gruplar için yemek hazırlayanlar, kısıtlı zamanda çok iş yapması gerekenler, aynı anda birden çok yemek ile ilgilenebiliyor. Ancak el mikserleri manüel hareket ettiği için sürekli başında olmak gerekiyor. Benzer şekilde kasenin sabit tutulması da çok iş varken bir hayli zahmetli oluyor. Oysa stand mikser mutfak şefi kullananlar için aynı anda birden çok iş yapmak mümkün. Sabit duran ve entegre kase bulunduran Probaker çalışırken; an be an başında beklemek, kancayı yönlendirmek veya hızı sürekli kontrol etmek gerekmiyor. Halihazırda yavaş başlayan karıştırma fonksiyonu giderek hızlandığı ve ayarlanan hızla yoğurma/çırpma işlemlerini gerçekleştirdiği için kullanıcılar o sırada diğer işler ile ilgilenebiliyor. (Bu bilgi kesinlikle ürünü açık bırakıp mutfaktan ayrılabileceğiniz, evden çıkarken çalıştırabileceğiniz anlamına gelmemeli. Elbette tüm küçük ev aletlerinde olduğu gibi mutfak şefini çalıştırırken de çevrede olmalısınız.) Diğer taraftan, aşırı yükleme ve ısı koruması gibi emniyet özellikleri kullanıcılara güven veriyor. Mutfak şefi, Dual Action ikili yoğurtma sistemi, düşük ağırlık merkezi sağlayan tasarımı, sabit kalmasına yardımcı olan özel aksamı ile kullanıcılara güvenlik ve fonksiyon bakımından avantaj vadediyor.

Mutfak Şefi Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Sağlıklı beslenme için ipuçları verirken sıkça hatırlattığımız üzere, elektronik cihazları tercih ederken gıda ile temas eden bölgelerde BPA’lı plastik olmamasına özen göstermelisiniz. Mümkünse kaliteli paslanmaz çelik olan araçları tercih etmelisiniz. Motor cinsine, gücüne, kase hacmi ve hamur kapasitesine mutlaka bakmalısınız. Diğer taraftan, ürünün markasına, garanti süresine, tasarım özelliklerine ve sertifikalarına göz gezdirmelisiniz. Mutfak şefi alışverişinin kısa süreli kullanım için yapılmadığını ve uzun ömürlü seçimler yapmanız gerektiğini hatırlatmamız gerek. Hamur karıştırmanın ne kadar zorlu bir görev olduğunu bilenler, kaliteli bir seçimin mutfakta pratikliğin sırrı olduğunda hemfikir. Bu nedenle mutfak şefi satın alırken mutlaka cihazın uzun ömür vadettiğinden emin olmalısınız. Bu bakımda dönen aksamını incelmeli, başlık seçeneklerini değerlendirmeli, emniyet niteliklerini göz ardı etmemeli ve muhakkak kullanıcı yorumlarına bakmalısınız.

Dünyanın dört bir yanında binlerce kullanıcının seçimi olan, Norveç kalitesini ülkemizdeki mutfak meraklıları ile buluşturan Wilfa ile siz de mutfak şefi alışverişinizde tercihinizi kaliteden yana kullanabilirsiniz. Otoritelerce onaylanan, başarıyla geçtiği testler ile adından söz ettiren, yalnız ev kullanıcılarından değil fırıncılardan da tam not alan Probaker ile mutfağınızın şefi olun! Kullanıcı dostu özellikleri, uzun ömür vadeden seçkin nitelikleri, minimalist tarzı ve fonksiyonelliği ile Wilfa Probaker, Defya.com.tr adresinde sizleri bekliyor. Hemen alışveriş yaparak siz de mutfağınızı bir profesyonel ile paylaşabilirsiniz.

Etiketler: Stand Mikser
Temmuz 19, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR