Yüksek Proteinli Vegan Salata Hazırlamanın İpuçları

Vegan Salata

Protein beslenmemizin temel ögelerinden biri. Ancak genel kanı sadece hayvansal kaynaklardan yeterli protein alınabileceği yönünde. Oysa bu doğru değil. Bitkisel proteinler de doğru menü oluşturularak yeterli besleyiciliği sunabiliyor. Ayrıca günümüzde besin ögeleri konusunda bizlere destek olacak sağlıklı birçok ek gıda da bulunuyor. Peki yüksek proteinli vegan salata hazırlamak mümkün mü? Spor sonrasında rahatlıkla tercih edebileceğiniz doyurucu ve leziz vegan salatanın sırlarını sizlerle paylaşıyoruz. Yazımızda, 

  • Vegan Salata Yaparken Kullanabileceğiniz Defya Ürünlerini de bulacaksınız. 
  • Vegan Parmesan Kıtırları ve Sezar Salata Tarifi ile sofranızı renklendireceksiniz. 
  • Kereviz Salatası Tarifi ile hem besleyici hem de lezzetli bir vegan salata alternatifi sizi bekliyor. 
  • Vegan Sezar Salata Tarifi Nasıl Yapılır merak ediyorsanız, Defya tarifleri de sizinle. 

 

Besleyici Vegan Salata Hazırlamanın İpuçları

Besleyici ve yüksek proteinli vegan bir salata hazırlamak istiyorsanız, aşağıdaki ipuçlarını dikkate alabilirsiniz:

  • Vegan salatalarda yeşil yapraklı sebzeler kullanabilirsiniz.  Ispanak, roka, marul ve pazı gibi yeşil yapraklı sebzeler, salatanızın temelini oluşturmaya aday. Bu sebzeler yüksek besin değerine sahip. Özellikle protein ve kalsiyum ihtiyacınızı karşılamak için onları sofranızdan eksik etmemelisiniz. 
  • Nohut, mercimek, fasulye, soya fasulyesi ve bezelye gibi baklagiller, vegan salataları protein açısından zenginleştirebiliyor. Bu baklagilleri haşlayarak kullanabilirsiniz. Aminoasit bileşenlerini zenginleştirmek için salatanıza az miktarda haşlanmış tahıl ilave ederek protein sentezini mükemmelleştirmeniz mümkün. Amarant, kinoa gibi sağlıklı tahıllarla bakliyatların besleyiciliği taçlanıyor. 
  • Keten tohumu, susam, ay çekirdeği ve chia tohumu gibi tohumlar ile salatanıza lezzet ve besleyicilik ekleyebilirsiniz. Bu tohumları salatanın üstüne serpebilir veya salatanızı soslarken kullanabilirsiniz. Özellikle keten tohumunu öğüterek kullanmaya özen göstermelisiniz, böylece besin ögelerinden daha iyi yararlanabileceğinizi aklınızda tutabilirsiniz. 
  • Badem, fındık, ceviz gibi kuruyemişler de salatanıza protein katkısı sağlayabiliyor. Kuruyemişleri salatanızın içine doğrayarak veya sos halinde kullanarak ekleyebilirsiniz. Eğer kuruyemişlerin dokusundan salata içinde hoşlanmıyorsanız bitkisel süt haline getirerek soslara akışkanlık kazandırabilirsiniz. 
  • Vegan protein tozları, salatanızı protein açısından zengin hale getirmeye yardımcı olacak besinlerden. Ancak, tozu doğrudan salatanın üzerine serpmek yerine, önceden hazırlanmış bir sosun içine karıştırarak kullanmak, homojen olması açısından daha iyi sonuç veriyor. Elbette kullandığınız tozun doğal, katkısız ve koruyucusuz olmasına özen göstermelisiniz. 
  • Protein açısından zengin soslar hazırlayarak salatanızın lezzetini artırabilirsiniz. Örneğin, tahin, avokado, humus ve kaju yoğurdu gibi malzemelerle hazırlanmış soslar, salatanızı hem lezzetli hem de protein açısından zengin hale getiriyor..

Siz de yüksek proteinli vegan bir salata hazırlamak için bu ipuçlarını kullanarak, lezzetli ve sağlıklı bir öğün elde edebilirsiniz. Spor sonrasında tüketerek kas kazanımını destekleyebilir, günlük protein ihtiyacınızı vegan salatalar ile rahatlıkla karşılayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. 

 

Vegan Salata Yaparken Kullanabileceğiniz Defya Ürünleri

Mutfak işlerine hız kazandıran profesyonel yardımcılar Defya’da. Çeşit çeşit doğrayıcılar ile  siz de çok daha kısa sürede enfes vegan salatalar yapabilirsiniz. Üstelik artık rendelemek, estetik şekillerde dilimlemek ve tabaklarınızı benzersiz kılmak çok daha kolay. Çünkü tüm bu işleri yapabilmeniz için mutfağınızda Defya'nın profesyonel ev aletleri var.  Onlarla tanışmak ister misiniz?

  • Lurch spiral kesici Ile sebzeleri yeniden şekillendirmek sadece dakikalar alıyor. spiral şeklinde uzun şeritler farklı kalınlıklarda kurdeleler elde etmek için sadece ona sahip olmanız yeterli. Dahası bıçakları paslanmaz çelikten üretildi. Bu sayede çok daha hızlı ve tek seferde pürüzsüz şeritler hazırlayabilirsiniz. Vegan salataları ziyafet sofralarının gözdeleri haline getirecek spiral kesici ile kendi mutfağınızın şefi olmaya ne dersiniz?
  • Karıştırma ve kesmede uzman ev aleti modelleri, salata soslarında harikalar yaratıyor. Tribest uzmanlığı ile hazırlanan cihazlar, farklı boyutlardaki cam kapları sayesinde tam kıvamında vegan salata soslarını plastik ile temas etmeden hazır hale getiriyor. Üstelik öyle pratik ki, kapağını kapatıp sosları direkt saklayabilirsiniz. Dilerseniz blender ile smoothieler de yapabilir, her öğünü en pratik şekilde hazırlayabilirsiniz. 
  • Lurch Müsli ile sebzeleri ezmeden, sulandırmadan hızla dilimleyebilirsiniz. Özellikle soğan ve domates dilimlemek için tercih edilen ürün, Alman teknolojisi ürünü Keskin bıçaklarıyla her mutfağın demirbaşı.  Üstelik sadece kesmek için değil, homojen karışımlar elde etmek için de bir uzman. Onunla homojen müsliler, lapalar yapabilirsiniz. Siz de kahvaltılarınızı pratik öğünlerle renklendirebilirsiniz.

Siz de sağlıklı yaşamı kolaylaştıran çoğunlukla bitkisel, genellikle glutensiz ve her zaman çok lezzetli onlarca tarifi Defya tarif sayfalarında bulabilirsiniz. Mutfak işlerine pratiklik kazandıran yardımcılarınız ise Defya.com.tr adresinde sizleri bekliyor. 

 

 

Vegan Parmesan Kıtırları ve Sezar Salata Tarifi

Vegan salata tarifi arayan peynirimsi tatlara özlem duyan ve sofrasında benzersiz tabaklarla misafirlerini ağırlamak isteyenler için ideal bir reçete.  Üstelik %100 bitkisel içerikli olmasıyla hayvansal ürün tüketmek istemeyenlerin  gözlerinden biri. Vegan parmesan krutonları, miso ezmesi, besin mayası, sarımsak tozu, ay çekirdeği ve sirke kullanılarak hazırlanıyor. Sezar sos ise, vegan mayonez, hardal, limon suyu, tuz ve karabiber kullanılarak vegan salataların favorisi olmaya doğru hızla ilerliyor. Ayrıca nori yaprağı, kapari ve hardal da tarifin lezzet sırları arasında. Kıvamı, lezzeti ve şıklığı ile sofranızın yıldızı olacak. Bu tarif, Ceyda Artun imzası ile Defya mutfağının ürünü.

 

Vegan Sezar Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

Bu özel tarif için yedikule marulu, kapya biber, cherry domates ve kruton kullanmanız yeterli. Vegan sezar salata tarifinde sos için gerekli malzemeleri pürüzsüz hale gelene kadar blenderdan geçiriyoruz. Parmesan kıtırları için gereken malzemeleri ise homojen hal alana kadar karıştırıyoruz.. Elde ettiğimiz karışımı yapışmaz kağıt üzerine ince bir tabaka halinde yayıyoruz ve Sedona Kurutucu ile 55°C'de 10 saat boyunca kurumaya bırakıyoruz. 

Sonrasında vegan salatamızı büyük bir kaseye koyarak sezar sosu ile karıştırıyoruz. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine küp şeklinde doğranmış kapya biber ve çeri domatesleri ekliyoruz. Parmesan kıtırlarını aralıklı olarak dik bir şekilde yerleştiriyor ve en son olarak krutonları ekliyoruz. 

Vegan salata tarifimizin videosu da mevcut, hemen hazırlayabilirsiniz: 

 

 

Kereviz Salatası Tarifi

Besin zengini ve kuruyemişlerle protein açısından yüz güldüren bir vegan salata yapmak isterseniz kerevizleri çıkarın. Öncelikle tarif için kerevizleri soyup tambur rende ile hızla rendeliyoruz. Manuel özellikli rende, üzerindeki kol çevrilerek kullanılıyor ve yormadan sebzeleri hızla dilediğiniz boyuta getirmeye yardım ediyor. Keskin bıçakları, ergonomik tasarımı ve kaymayan ayaklarıyla mutfağınızda güvenilir bir eşlikçi.  Lurch uzmanlığının ürünü olan alet ile kuruyemişleri parçalayabilirsiniz. Bu sayede farklı boyutlarda rendeler hazırlayabilirsiniz. 

Kestiğimiz kerevizleri zaman kaybetmeden limonlu suya atıyoruz. Bu şekilde kerevizlerin renginin değişmesini önlemiş oluyoruz. Diğer taraftan çekirdeklerini ayıkladığımız hurmalar, vegan mayonez, kaju yoğurdu ve tarhunla birleştiriyoruz. Son olarak damak tadınıza göre tuz ve limon ilave edip bademle tatlandırıyoruz. Ceyda Artun’un Defya için hazırladığı kereviz salatası tarifi sizin de spesiyaliniz olacak. Üstelik kendisi besleyici ve vegan salatalar arasında!


 
Etiketler: Defya
Nisan 17, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR