Evlerde başlayan ekmek yapma merakı, uzmanlaşmaya evriliyor. Birçok kişi stres atmak, sağlıklı beslenmek ve kaliteli hamur işleri üretmek için hamur yoğurma makinesi aparatları ile evlerde harikalar yaratıyor. Kekten ekmeğe, kurabiyeden merenge çeşit çeşit tarifin hayata geçtiği mutfaklar artık birer fırın gibi… Peki hamur yoğurma makinesi aparatları nelerdir, nasıl kullanılır biliyor musunuz? Yanıtlar yazımızda:
- İlk olarak sizleri Defya’nın Türkiye’deki tüketicilere sunduğu Wilfa Probaker ile tanıştırıyoruz. Ardından hamur yoğurma makinesinin aparatlarını detaylandıracağız.
- Hamur yoğurma makinesi nedir sorusuna yanıt arayacak,
- Aparatları tek tek yakından tanıyacağız.
- Aparat kullanımında dikkat edilmesi gerekenleri paylaşmamızın ardından,
- Farklı hamur türleri için doğru aparat seçimi konusunda tüyolar vereceğiz.
Defya Hamur Yoğurma Makinesi Aparatları ile Mutfakta Zaman Kazanın
Seçkin cihazları ile yaşamınıza değer katan Defya, iyi yaşam ipuçları ile de yanınızda. Karıştırmada uzman sonuç vadeden, mayalama sırasında sizlere kolaylık sunan ürünler Defya koleksiyonunda. Hamur yoğurma makinesi ve aparatlarına geçmeden önce sizleri mayalama konusunda uzman cihazımız ile tanıştırmak istiyoruz.
Brod&Taylor Hamur, Yoğurt Mayalama Makinesi ve Yavaş Pişirici ısı kontrolü avantajı ile mayalamaya profesyonel bir dokunuş katıyor. Katlanabilir özelliği ile az yer kaplayan ve son derece pratik olan ürün, birkaç adımda kurularak yeniden kullanıma hazır oluyor. Yavaş pişirme, hamur ve yoğurt mayalama konusunda uzman. Hamur mayalarken nem tepsisini kullanabilir, yoğurt mayalarken ideal ısıyı ayarlayabilirsiniz. Pizza hamurundan kombuchaya kadar arzu ettiğiniz tüm mayalama işlemlerinde görev başında!
Cihazın kullanımı hakkında daha fazla detay ve öneri mayalama makinesi kullanım ipuçları yazımızda, hemen tıklayın!
Defya ile Hamur Yoğurma Makinesi Aparatları: Profesyonel Sonuçlar Evinizde!
Wilfa Probaker 7 lt Stand Mikser hamur işi tariflerinize uzmanlık katmak için görev başında. Profesyonellerin tercihi olan cihaz, 5 yıllık ar-ge çalışmalarının ürünü. Öylesine maharetli ki, Norveç Ulusal Aşçılık Ekibi ile beraber geliştirildi. 7 litrelik dev kaseye sahip olan Probaker, 5 kilogram hamur kapasitesi sunuyor. Çift etkili yoğurma sistemi, 20 adet değişen hız ayarı ile hamurlarda homojen sonuç garanti. Esnek kenarlı çırpıcı, spiral yoğurma kancası ve çift tel çırpıcı ile beraber sizlere ulaşan ürün, özel ağır bileşenler sayesinde çalışırken sabit kalıyor. Kesinlikle hareket etmeden tüm karışımları ideal kıvama getiriyor.
Hamur Yoğurma Makinesi Nedir?
Ekmekçilik makineleri arasında yer alan hamur yoğurma makineleri, mutfakların en popüler yardımcılarından. Otel, kafe ve restoran gibi işletmelerin yanı sıra evlerde de kullanılan makineler ile büyük çaplı hamur yoğurma işlemlerini kolaylaştırabilirsiniz. Homojen karışımlar yapmaya yardımcı olan cihazların en önemli farkı ise hem sıvı hem de katı hamurlar için kullanılabilmesi. Diğer bir deyişle omlet karıştırmak için, kek veya poğaça hazırlamak amacıyla da hamur yoğurma makinelerinden yararlanabilirsiniz. Kremadan keke, merengten ekmeğe kadar tüm karışımlar ve hamurlar için tek başına görev alıyor.
Mutfak şefi olarak da isimlendirebileceğimiz hamur yoğurma makineleri, bu lakabı sonuna kadar hak ediyor. Adeta bir şef gibi tatlılarda, tuzlularda, sıvılarda ve yoğun karışımlarda homojen sonuçlar almak için yanınızda. Üstelik hızı, kontrol ve emniyet sağlayan özellikleri de avantajlar arasında.
Hamur Yoğurma Makinesi Aparatları Nelerdir?
Evde mutfak işlerini kolaylaştıran hamur yoğurma makinesi aparatları, tek cihaz ile birden çok iş yapabilmenin sırrı oluyor. Her gıda için en iyi sonucu hazırlamak üzere tasarlanan aparatlar, sundukları özel çözümlerle mutfaklarda alkışı hak ediyor. Hamur yoğurma makineleri ile birlikte gelen ve her biri başka bir alanda uzmanlık sergileyen aparatlar arasında yoğurma kancası, düz çırpıcı, balon çırpıcı ve ekstra aparatlar yer alıyor.
Yoğurma Kancası:
Yoğun hamurlar (ekmek, lavaş, poğaça ve pizza gibi) için kullanılan yoğurma kancasının işlevi yoğun karışımları ideal kıvama ulaştırmak oluyor. Karışımlardaki yapışkanlığı artırarak (varsa) glütenin açığa çıkmasını sağlayan yoğurma kancaları, ağır hamurları bile kolaylıkla havalandırarak karıştırıyor. Yoğurma kancaları sayesinde siz de pürüzsüz, tam kıvamında karışan, tutuşu yüksek bir hamur elde edebilirsiniz.
Hamur yoğurma makinesi aparatları arasında yer alan ve cihazlar ile beraber gelen bu başlık, Wilfa Probaker’da Spiral Hamur Kancası adını alıyor. Sıradan hamur kancalarından çok daha etkili. Aparat, kase ile arasındaki kısa mesafe sayesinde az miktarda hamur için dahi kullanılabiliyor. Özel tasarımı sayesinde hamur, kancaya tırmanmadan karıştırabilirsiniz. Böylece defalarca durdurup hamuru yeniden kase içine almanız gerekmiyor. Tüm malzemeleri homojen hale getiren Spiral Hamur Kancasını kolaylıkla makineye takıp çıkarabilirsiniz. Cihazın kasesi, 5 kilogram hamur kapasitesi ve 7 litre hacme sahip. Spiral hamur kancasının dönerek hareket etmesi karıştırmayı verimli hale getiriyor. Ayrıca Probaker’ın özel tasarımı sayesinde kase de dönerek karıştırmaya hız katıyor.
Düz Çırpıcı:
Kek, kurabiye ve benzeri akışkan hamurlar ve yoğun krema gibi karışımlar için düz çırpıcı kullanabilirsiniz. Aparat çok yönlü özellik taşıyor. Hemen her türlü karışım için kullanabilirsiniz. Püreler ve dondurma gibi ağır karışımlar için de tercih edebilirsiniz. Düz çırpıcı aparatlar, standlı mikserlerin vazgeçilmezlerinden biri.
Wilfa Probaker’da düz çırpıcı başlık esnek kenarlarla tamamlanarak yeni beceriler kazanıyor. Esnek Kenarlı Çırpıcı adını alan başlık karıştırma kabına tam uyum gösteriyor. Üstelik istediğinizde çıkarılarak sıyırma işlemlerinde dahi başarıya imza atıyor. İsrafı önleme ve temizliği kolaylaştırma konusunda uzman.
Balon Çırpıcı:
Hafif ve havadar sıvı hamurlar ve karışımlar için balon çırpıcı gerekli. Kremalar, çırpılmış yumurta akı gibi hafif karışımların hazırlanma sürecinde çırpıcı başlık görev alıyor. Akışkan malzemelere hava eklemek konusunda ideal bir yardımcı. Başlık sayesinde sıvı karışımlar istenen hacme hızla ulaşıyor. Mayonez yapmak, mereng hazırlamak, krema çırpmak, omlet yapmak onun uzmanlık alanı.
Wilfa Probaker’da balon çırpıcı Çift Tel Çırpıcı adını alıyor. Hamur yoğurma makinesi aparatlarının en sevilenlerinden biri olan aksesuar, az miktarda malzemeyi bile kolaylıkla çırpıyor. Karışımlarda etkili ve homojen sonuçlar vadediyor. Kase ile aparat arasındaki mesafe az olduğu için bir yumurtayı bile istediğiniz yoğunluğa getirebiliyor. Karıştırılacak malzemeleri hazneye eklemeniz yeterli. Gerisini hamur yoğurma makinesi aparatlarına gönül rahatlığı ile bırakabilirsiniz.
Ekstra Aparatlar:
Sabit çalışma özelliği ve özel hamur yoğurma makinesi aparatları ile beğeni kazanan Wilfa Probaker Defya’da. Üstelik üründe bir de dökme koruması yer alıyor. Ekstra aparatlar arasında sayabileceğimiz kapak sayesinde çırpma sırasında sıçramayı önleyebilirsiniz.
Aparat Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
İşlevselliği ile dikkatleri üzerine çeken hamur yoğurma makinesi aparatlarını doğru yerlerde kullanarak verim alabilirsiniz. İşte hamur yoğurma makinesi aparatlarını kullanırken dikkat etmeniz gerekenler:
- Öncelikle makinenin düz bir zeminde bulunduğundan emin olmalısınız.
- Aparatları yuvasına yerleştirirken makinenin fişinin çekilmiş olmasına dikkat etmelisiniz.
- Hamur yoğurma makinesi aparatlarının takıldığı yuvanın ve aparatın yuvaya oturacak kısmının kuruluğu önemli. Bu alanların kesinlikle ıslak olmamasına özen göstermelisiniz.
- Her kullanım sonrasında aparatları yıkamalı ve temiz olarak, kuru bir şekilde muhafaza etmelisiniz.
- Aparatlar yuvaya tam oturmadan kesinlikle makineyi çalıştırmamalısınız.
- Hamur yoğurma makinesi aparatlarını değiştirirken makinenin çalışır durumda olmamasına özen göstermelisiniz. Mutlaka cihazı kapatmalı ve fişini çekerek değişim yapmalısınız.
- Cihazı çalıştırırken elinizi haznenin içinden çıkarmış olmalısınız.
Farklı Hamur Türleri için Doğru Aparat Seçimi Nasıl Yapılır?
Ekmek ve hamur mayalama ipuçları yazımızdan da hatırlarsınız… Farklı hamur türleri yoğurma ve mayalama aşamalarında farklı ihtiyaçlara sahip. Örneğin ekmek hamurunun bol bol havalandırılması ve katlanarak mayalanması oldukça önemli. Farklı hamur türleri için doğru aparat seçimi yapabilmek adına önerilerimize kulak verebilirsiniz:
- Ağır ve yoğun hamurlar için her zaman yoğurma kancasını kullanmalısınız. Ancak hamurunuzun ağırlığının makinenizin kapasitesine uygun olduğundan emin olmalısınız. Wilfa devasa kapasitesi ile bir adım önde. Tam 5 kilogram hamur kapasitesi ve 7 litre hacme sahip. Probaker yerine düşük kapasiteli bir cihaz ile çok miktarda hamur yoğurmaya çalışırsanız motora zarar verebilirsiniz.
- Kek gibi sıvı hamurlar ve püre, yoğun krema gibi karışımlar için esnek kenarlı çırpıcıdan yararlanabilirsiniz. Silikon kenarlar ile kaseyi sıyırarak hiçbir malzemenin ziyan olmadığından emin olabilirsiniz. Sıvı karışımlarda en büyük sorun ise sıçrama oluyor. Bu nedenle cihazınızın sıçrama için kapak koruması sunduğundan emin olmalısınız.
- Krema, krep, omlet gibi hava alması gereken gıdaları karıştırmak artık çok kolay. Sıvı karışımlar için mutlaka çift tel çırpıcıya sahip olmalısınız. Teller yardımıyla ideal formda karışan ve hava alan hamurların çok daha fazla kabardığını görebilirsiniz. Tel çırpıcı ince tellerden oluştuğu için çok ağır hamurlarda kullanmaya çalışırsanız tellerin zorlanabileceğini unutmamalısınız.